Dimecres, 28 de setembre de 2022 - Edició 1525
La República

L’Ajuntament de Barcelona insta a fer un informe sobre el compliment del codi ètic en matèria de contractació

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres instar al Comitè d’Ètica a fer un informe sobre el compliment del codi ètic i de conducta en matèria de contractació pública […]

Agències 17/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha acordat aquest dimecres instar al Comitè d’Ètica a fer un informe sobre el compliment del codi ètic i de conducta en matèria de contractació pública per part del govern durant el 2020 i fins ara. La iniciativa l’ha proposat Barcelona pel Canvi, ha estat transaccionada amb el govern municipal i ha rebut el suport de tots els grups. La regidora Eva Parera (BCanvi) ha explicat que la voluntat de la proposició és “evitar perjudicis a la imatge de l’Ajuntament”. “Darrerament veiem massa notícies i això afecta l’equip de govern conjunt i també el consistori”, ha afirmat. Amb tot, ha evitat entrar en “una guerra d’acusacions” ja que la seva intenció “no és prejutjar o jutjar ningú”.

La tercera tinenta d’alcaldia, Laia Bonet, ha assenyalat durant la intervenció per part de govern que el Comitè d’Ètica és un òrgan independent i que la memòria del 2018-2019 ja va ser enviada als grups el mes passat. Les recomanacions formulades, ha dit, es publicaran els propers mesos. Bonet ha insistit que l’executiu no té “cap coneixement” dels procediments que fa aquest comitè i que els seus membres exerceixen “amb plena autonomia”, ja que qualsevol regidor o gerent pot ser objecte d’una investigació. L’oposició ha donat suport a la mesura i ha reivindicat la necessitat de transparència i control de les contractacions.