Dilluns, 20 de març de 2023 - Edició 1698
La República

L’Ajuntament de Barcelona inicia un expedient sancionador davant una “amenaça” de desnonament al Raval

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat un expedient sancionador contra Landia Bcn davant una “amenaça” de desnonament al barri del Raval, segons ha anunciat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín. A […]

Agències 02/10/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha iniciat un expedient sancionador contra Landia Bcn davant una “amenaça” de desnonament al barri del Raval, segons ha anunciat la regidora d’Habitatge, Lucía Martín. A través d’una piulada, Martín ha explicat que la propietat de l’immoble vulnera la llei 24/2015 perquè no compleix amb la seva “obligació” d’oferir a la resident un lloguer social. Segons el consistori, la multa pot arribar als 90.000 euros. L’Ajuntament ha fet el pas després que al maig ja fes arribar un primer avís a la propietat del pis.

En l’escrit, traslladava a Landia Bcn que el procediment d’execució hipotecària només pot iniciar-se quan el llogater rebutja una oferta de lloguer social adequada a la llei.En aquest cas, segons l’escrit del consistori, la propietat va instar un procediment de desnonament per impagament del lloguer sense haver presentat abans cap alternativa a la veïna del pis ubicat al Raval.No fer-ho es pot tipificar com a infracció “greu”. L’Ajuntament ha iniciat l’expedient a Landia Bcn després que la veïna que corre el risc de patir un desnonament es dirigís a l’Oficina de l’Habitatge de Ciutat Vella.A través de l’atenció, es va determinar que la resident es trobava dins els paràmetres de risc d’exclusió residencial i que la propietat té la condició de gran tenidora d’habitatge.