Dimarts, 7 de febrer de 2023 - Edició 1657
La República

L’Ajuntament de Barcelona impulsa una tarifa plana per facilitar el pagament d’impostos

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), ha posat en marxa aquest mes de novembre una tarifa plana per facilitar el pagament d’impostos per […]

Agències 06/12/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), ha posat en marxa aquest mes de novembre una tarifa plana per facilitar el pagament d’impostos per part dels contribuents. Es tracta d’una modalitat de pagament que permet fraccionar els tributs en quotes fixes mensuals. Les persones interessades es podran donar d’alta en aquest servei entre el 15 de novembre i el 10 de gener. S’inclouen en el pagament per quotes l’impost als béns immobles (IBI), l’impost de circulació i les taxes de guals, de terrasses i de residus. Per tal de calcular la tarifa es tindran en compte els imports l’any anterior i el nombre de terminis sol·licitat. Com a màxim, es podran sol·licitar 11 quotes superiors als 30 euros.

L’Ajuntament de Barcelona, a través de l’Institut Municipal d’Hisenda (IMH), ha posat en marxa aquest mes de novembre una tarifa plana per facilitar el pagament d’impostos per part dels contribuents. Es tracta d’una modalitat de pagament que permet fraccionar els tributs en quotes fixes mensuals. Les persones interessades es podran donar d’alta en aquest servei entre el 15 de novembre i el 10 de gener. S’inclouen en el pagament per quotes l’impost als béns immobles (IBI), l’impost de circulació i les taxes de guals, de terrasses i de residus. Per tal de calcular la tarifa es tindran en compte els imports l’any anterior i el nombre de terminis sol·licitat. Com a màxim, es podran sol·licitar 11 quotes superiors als 30 euros.

L’import de la quota no variarà en tot l’any, excepte els mesos de novembre i desembre, quan s’haurà de calcular el deute i es podrà ajustar. Al final de l’exercici es calcularà l’import de la quota per l’any següent-

En cas que la persona contribuent es vulgui donar de baixa del servei ho podrà fer a través del Portal de Tràmits i aquesta es farà efectiva l’any següent. D’altra banda, el retorn d’un pagament  donar de baixa el servei i se li notificarà al titular juntament amb la carta de pagament dels tributs que tingui amb deute pendent.

Aquesta iniciativa, en un primer moment, només és accessible per a les persones físiques. La previsió és que es pugui ampliar a les persones jurídiques en el futur. D’altra banda, l’administració local garanteix l’accés segur, ja sigui via certificat digital, ID Cat mòbil o Clave PIN.