Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Ajuntament de Barcelona dona marge al comerç per superar els 30 minuts permesos per a càrrega i descàrrega

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona permet superar els 30 minuts permesos habitualment per fer la càrrega i la descàrrega als vehicles autoritzats. Concretament, un acord signat aquest dijous entre el consistori […]

Avatar
Agències 28/05/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona permet superar els 30 minuts permesos habitualment per fer la càrrega i la descàrrega als vehicles autoritzats. Concretament, un acord signat aquest dijous entre el consistori i el Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme preveu que els professionals associats al gremi que requereixin de condicions especials per realitzar la seva activitat podran excedir els 30 minuts habituals. La durada màxima de l’estacionament serà de fins a 2 hores en les franges compreses entre les 8 i les 10 hores; i entre les 14 hores i les 20 hores. A més, aquests vehicles podran obtenir fins a 6 permisos especials per mes, que permetran una duració màxima de fins a 6 hores en la franja compresa entre les 14 hores i les 20 hores.

En un context d’excepcionalitat generat per l’emergència sanitària, el govern municipal entén que l’activitat pot requerir condicions especials i vol facilitar al màxim que puguin fer arribar els seus productes als establiments.Per això, ha signat un conveni amb el Consell de Gremis que té una vigència d’un any, prorrogable.A banda de més marge per estacionar a les zones de càrrega i descàrrega, el conveni també preveu que l’Ajuntament de Barcelona, a través de Barcelona de Serveis Municipals (B:SM), posi a disposició dels gremis noves opcions per millorar les condicions de l’estacionament de curta durada dels diferents gremis professionals.A més, es mantenen els descomptes als titulars de la Targeta Professional en les places d’Àrea verda no exclusives per a residents i l’estacionament de rotació en aparcaments de la xarxa B:SM.Des de l’inici de l’aplicació de l’estat d’alarma i fins aquest dilluns, l’Ajuntament de Barcelona ja ha dut a terme mesures de caràcter immediat i provisional per flexibilitzar la càrrega i la descàrrega i atendre les necessitats d’abastiment de productes de primera necessitat. Entre elles, s’ha permès que els vehicles de distribució de productes alimentaris destinats als supermercats de la ciutat que feien la càrrega i descàrrega en horari nocturn hagin pogut realitzar-la també en horari diürn.Així, al llarg de tot el dia s’han possibilitat condicions d’aturada especials d’aquests vehicles a les proximitats dels establiments, en unes condicions similars a la descàrrega nocturna habitual. A partir d’aquesta setmana, i amb el pas a la fase 1, s’ha recuperat la normativa habitual. Actualment Barcelona compta amb un total de 9.575 places de càrrega i descàrrega.