Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Ajuntament de Barcelona detecta 31 incidències de talls de llum a la ciutat en els últims mesos

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha detectat 31 incidències de talls de llum a la ciutat en els últims mesos, dels quals 9 a Ciutat Vella i 5 a Nou Barris. […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha detectat 31 incidències de talls de llum a la ciutat en els últims mesos, dels quals 9 a Ciutat Vella i 5 a Nou Barris. El consistori s’ha reunit amb la companyia per trobar solucions a una situació que s’ha produït en els últims dos mesos, coincidint amb les festes de Nadal i un fred intens. S’ha obert un expedient informatiu per detallar totes les incidències i fer-ne seguiment perquè no es tornin a repetir. Endesa ha assegurat a l’Ajuntament que ja ha actuat d’urgència en la major part de les ubicacions i que només algunes incidències al barri de Torre Baró, que és l’emplaçament que requereix una solució més complexa, que consisteix en un canvi de cablejat i la renovació del centre de transformació.

Fruit de les diferents trobades bilaterals entre l’Ajuntament i la companyia s’ha pogut constatar que la majoria d’incidents es van produir per l’estat de la xarxa de distribució, sobretot per problemes de desprotecció de les línies de baixa tensió i incidents en el cablejat que han obligat, en alguns casos, a reconfigurar la xarxa, el que ha derivat en problemes de saturació.La companyia subministradora Endesa, a instància de l’Ajuntament, ha començat a treballar un pla de millora perquè aquestes incidències no es tornin a repetir i s’assoleixi una xarxa reforçada i robusta per assegurar el subministrament arreu de la ciutat, començant pels barris on es concentren aquestes incidències amb actuacions concretes que ja estan en marxa o s’inicien els pròxims dies i setmanes.La resta d’incidències registrades a la ciutat, 16 a la resta de districtes, es detallaran amb el seu pla de treball concret la setmana que ve. També s’han establert les taules de coordinació tècniques corresponents amb cada districte per poder fer seguiment i avaluació. Així mateix, es treballarà de forma conjunta el pla d’inversió a la xarxa elèctrica de la ciutat amb l’objectiu de reduir les incidències i els temps d’afectació, així com assolir una millora de la xarxa actual, mallant-la més, amb la remodelació i ampliació dels centres de transformació i fent un increment en l’automatització i digitalització de la xarxa.Davant de les incidències l’Ajuntament de Barcelona recorda el servei específic que s’ha posat en marxa, a través de l’Oficina Municipal d’Informació a les Persones Consumidores (OMIC), per atendre aquells usuaris i usuàries afectades per talls de subministrament elèctric provocats per avaries a la xarxa.