Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

L’Ajuntament de Barcelona desactiva el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dijous al matí el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar, que estava en fase d’alerta, davant de la millora […]

Avatar
Agències 25/11/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha desactivat aquest dijous al matí el Pla Bàsic d’Emergència Municipal per mal estat de la mar, que estava en fase d’alerta, davant de la millora de les condicions meteorològiques. Durant l’episodi, la força de les onades ha provocat a totes les platges terbolesa de l’aigua i acumulació de brossa vegetal, troncs i branques. L’alerta es va activar el dimarts 23 de novembre i les afectacions a les platges no han estat importants. Sobretot s’ha procedit a la recollida de residus com troncs, canyes o roques per evitar riscos i retirada de sorra de les zones de paviment.

Aquest pla s’activa en fase d’alerta quan hi ha avís de mal estat de la mar, quan es poden donar amb una probabilitat de més del 30% onades de més de 2,5 metres i el litoral de la ciutat pateix els efectes del mal estat de la mar, que pot ser un perill per les persones o causar destrosses al mobiliari.