Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Ajuntament de Barcelona crea una comissió per “transformar integralment” el Besòs-Maresme després d’un acord amb ERC

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha creat una comissió de treball per elaborar el ‘Compromís pel Besòs i el Maresme’, un document que pretén planificar actuacions del consistori en un termini […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha creat una comissió de treball per elaborar el ‘Compromís pel Besòs i el Maresme’, un document que pretén planificar actuacions del consistori en un termini de fins a 15 anys a aquest territori. La comissió s’impulsa després d’un acord del govern municipal amb ERC. Segons la regidora dels republicans Elisenda Alamany es pretén “transformar integralment” la zona perquè, segons lamenta, en alguns punts es viu “en condicions indignes”. Es preveu començar les sessions de treball al març i tenir el document de mesures concretes a finals del 2021, quan es constituirà una nova comissió encarregada de fer-ne el seguiment.

La comissió estarà presidida pel regidor del districte de Sant Martí, David Escudé, i per Alamany, que és la regidora adscrita d’ERC a aquest districte. També en formaran part la resta de grups municipals de l’Ajuntament, així com representants d’entitats, comerciants fundacions o de la UPC o del Barcelona Forum District. Segons ha assenyalat Escudé, la comissió és “un pas més” i ha confiat que la comissió serveixi per “despolititzar de forma partidista” la feina que es fa a aquest barri, tenint en compte que es fixaran accions a molts anys vista.Alamany ha recordat que el Besòs Maresme viu “un deteriorament important” i ha remarcat que té uns índex d’atur molt superiors a la mitjana de la ciutat, amb l’11%, així com una renda familiar disponible un 40% per sota de la mitjana de Barcelona. Pel que fa als recursos, Alamany ha reclamat que no es disposi només dels recursos municipals sinó que es busqui finançament en els fons Feder o en els nous fons de recuperació per al covid.L’habitatge, una qüestió “urgent”Es preveu que aquesta comissió de treball tracti actuacions urbanístiques, socials, de salut, mediambientals, de mobilitat i de seguretat. Algunes de les propostes inicials són la construcció d’habitatge de lloguer social, ajudes específiques per la rehabilitació d’habitatge existent i mesures de rehabilitació energètica. Alamany ha dit que s’ha de parlar d’habitatge “urgentment” perquè algunes condicions són “indignes”. Per la seva banda, Escudé ha dit que aquesta setmana alguns grups d’operaris ja estan valorant quins són els diferents tipus d’edificis que hi ha per veure l’afectació i ha avançat que la idea és fer inspeccions a 1.200 habitatges. De moment ja s’ha fet una licitació de 8 equips d’arquitectes per fer-la.A banda de l’habitatge, també es proposen mesures de reconversió urbana, un programa de reinserció sociolaboral i mesures de reactivació econòmica, un pla específic d’impuls al comerç de proximitat i un programa d’impuls a l’ocupació. També es contempla estudiar un pla d’equipaments, un pla de seguretat, entre altres.Escudé i Alamany s’han agraït mútuament la predisposició a treballar plegats per aquest objectiu estratègic. Alemany ha posat en valor el paper d’ERC a l’oposició i ha reivindicat la feina que fan “empenyent” el govern municipal cap a les seves tesis.