Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Ajuntament de Barcelona crea una comissió de treball per impulsar la regeneració urbana al barri del Besòs i Maresme

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha creat una comissió de treball per impulsar la regeneració urbana al barri del Besòs i el Maresme. El resultat ha de ser la creació del […]

Avatar
Agències 09/03/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha creat una comissió de treball per impulsar la regeneració urbana al barri del Besòs i el Maresme. El resultat ha de ser la creació del ‘Compromís pel Besòs i el Maresme’, un document que esdevingui marc de referència de les actuacions que portarà a terme el consistori en aquest territori en un termini de 15 anys. Aquesta comissió s’impulsa a partir d’un acord entre el Govern i el grup proposant, ERC, però també en formaran part la resta de grups municipals, representants de les entitats amb presència al barri i altres agents, com la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) o el Barcelona Forum District. La comissió iniciarà la seva tasca aquest mes i l’objectiu és presentar conclusions i informe final al juny.

La comissió haurà de treballar sobre qüestions urbanístiques, socials, de salut, mediambientals, de mobilitat i de seguretat. L’acord inicial concreta alguns temes com la construcció d’habitatge de lloguer social, mesures de reconversió urbana per millorar punts foscos, un programa de reinserció sociolaboral i mesures de reactivació econòmica, altres mesures de foment de la cultura, l’educació i l’esport i actuacions sobre la mobilitat, entre altres.