Diumenge, 7 de març de 2021 - Edició 955
La República

L’Ajuntament de Barcelona convoca oposicions a 1.239 noves places públiques, amb 259 llocs a Guàrdia Urbana

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un paquet d’oposicions a 1.239 noves places el 2021. Segons el consistori, es tracta del segon paquet més gran del mandat i de la […]

Avatar
Agències 22/02/2021

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha convocat un paquet d’oposicions a 1.239 noves places el 2021. Segons el consistori, es tracta del segon paquet més gran del mandat i de la història, només superat per la convocatòria de 2019 amb 1.417 places. El bloc més nombrós en aquesta oferta és el de les 259 noves places a la Guàrdia Urbana. Amb aquests nous llocs s’arribarà a 3.500 agents al cos, la xifra més elevada fins al moment. L’Ajuntament també destaca que la nova convocatòria manté la quota del 40% de dones en les noves incorporacions d’agents i afegeix com a mèrit el coneixement del xinès, l’àrab o l’urdú. Està previst que els processos comencin al març de 2021 amb la inscripció de les persones candidates.

L’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha explicat que Barcelona és la ciutat amb més inversió social de l’Estat i ha defensat que per aconseguir-ho cal reforçar els serveis públics. L’alcaldessa ha posat en valor que les noves oposicions se centrin en reforçar la seguretat i l’àmbit social i ho ha emmarcat en un context de pandèmia.Guàrdia UrbanaLes 259 noves places de Guàrdia Urbana permetran arribar als 3.500 agents del cos. El tinent d’alcaldia de Seguretat de Barcelona, Albert Batlle, ha recordat que així es compleix el compromís adquirit pel govern municipal i ha remarcat que “des del punt de vista qualitatiu” s’incorpora encara més diversitat al cos perquè s’assembli “cada cop més a la societat que ha de servir”.Com a novetat d’enguany, per primera vegada podran postergar la prova física no només les dones que estiguin embarassades en el moment de l’examen sinó també aquelles que acreditin estar en situació de postpart de fins a les 16 setmanes posteriors al naixement del fill o filla. En aquest cas el tribunal assenyalarà una nova data per a la realització de la prova que haurà de ser anterior a la publicació de la llista de persones aspirants proposades per a realitzar la fase de formació selectiva. Aquesta flexibilització s’aplicarà tant a Guàrdia Urbana com a Bombers.Mirada socialL’ajuntament destaca que el paquet aprovat per la Comissió de Govern té “un fort accent social”. Preveu incorporar a la plantilla municipal fins a 266 professionals estables de les branques de Treball Social, Educació Social, Infermeria de Serveis d’Extinció i Prevenció d’Incendis, Pedagogia i Psicologia.També es convoquen 27 places d’ajudants de serveis auxiliars destinades a persones amb discapacitat intel·lectual, així com cinc places de Bombers que se sumen a les 12 places d’infermeria de Bombers. A tall d’exemple, entre les noves places destaquen les 40 de tècnics superiors en arquitectura, les 59 de tècnics superiors en dret, les 37 de tècnics superiors en informació o les 40 de gestors d’administració general, entre altres.Segons l’Ajuntament, s’aprova una convocatòria adreçada a reforçar tècnicament els equips, reforçar l’estructura territorial de l’Ajuntament, restituir vacants rellevants que es generen i millorar el repartiment de les càrregues de treball. De les 1.239 places que es convocaran aquest any, al setembre es va aprovar la convocatòria de 27 places d’ajudants de serveis auxiliars destinades a persones amb discapacitat intel·lectual. Ara s’han aprovat 872 places més i les restants 339 s’aprovaran al mes de març. Amb l’oferta d’ocupació pública convocada aquest any, el consistori haurà convocat 2.279 places en els darrers sis anys.