Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Ajuntament de Barcelona compra un edifici al barri de Sants per fer 13 habitatges de lloguer assequible

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha comprat un edifici al barri de Sants per fer 13 habitatges de lloguer assequible. Ha intervingut en una operació entre privats pagant el preu pactat […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha comprat un edifici al barri de Sants per fer 13 habitatges de lloguer assequible. Ha intervingut en una operació entre privats pagant el preu pactat amb el comprador inicial de 2,2 MEUR. L’objectiu és evitar així una possible operació de gentrificació i expulsió dels veïns que hi viuen. El bloc, situat al carrer de la Ferreria número 26, també té dos locals comercials de prop de 100 metres quadrats cadascun. Des del 2015, el consistori ha comprat 749 pisos, 186 dels quals al districte de Sants-Montjuïc. Dels habitatges d’aquest bloc, n’hi ha 9 amb inquilins i 4 estan buits. L’Ajuntament està analitzant les situacions concretes de cada veí per regularitzar i adaptar els seus contractes al règim del lloguer d’habitatge públic de l’Institut Municipal d’Habitatge.

Pel que fa a l’estat de la finca, es preveu fer obres d’adequació de caràcter menor en els habitatges que actualment es troben buits, per tal d’adaptar l’interior als requeriments de l’habitatge públic. La finca, en general, es troba en un estat correcte de conservació i té ascensor.Amb aquesta, ja són 23 les operacions de compra de blocs sencers d’habitatges que ha dut a terme l’Ajuntament en els últims 4 anys, amb 414 pisos nous. A banda de les compres d’edificis sencers, l’Ajuntament també ha comprat habitatges dispersos en finques de propietat horitzontal, ja sigui a través de la compra directa o bé per mitjà de la cessió de l’ús de fruit. En total, ha adquirit per aquestes dues vies en els últims 4 anys 335 pisos.Tots ells són actualment habitatges que formen part del parc municipal i per tant es gestionen amb un lloguer social i assequible, i han estat rescatats d’operacions d’especulació que haurien comportat l’expulsió dels veïns, apunta l’Ajuntament.