Dissabte, 31 de juliol de 2021 - Edició 1101
La República

L’Ajuntament de Barcelona compra el solar del gimnàs Sant Pau, que mantindrà l’activitat i acollirà 36 pisos socials

ACN Barcelona.-El Gimnàs Sant Pau, l’Ajuntament de Barcelona, la propietat de l’edifici i la Fundació Hàbitat3 han arribat a un acord per garantir la continuïtat del centre en la mateixa […]

Avatar
Agències 01/07/2021

ACN Barcelona.-El Gimnàs Sant Pau, l’Ajuntament de Barcelona, la propietat de l’edifici i la Fundació Hàbitat3 han arribat a un acord per garantir la continuïtat del centre en la mateixa ubicació actual, al barri del Raval. Per fer-ho possible, l’Ajuntament adquirirà el solar en què es troba aquest equipament per un valor de 8 milions d’euros a l’actual propietari, a qui cedirà el dret de superfície per un període de 55 anys amb l’objectiu que allà s’hi construeixin 36 habitatges de lloguer social que gestionarà la Fundació Hàbitat3. El projecte serà desenvolupat per l’empresa Mediaurban.

D’aquesta manera, el consistori ampliarà el seu patrimoni de sòl públic, tot garantint-ne la seva preservació per a ús d’habitatge assequible de manera indefinida. Mediaurban, per la seva banda, s’encarregarà de la construcció dels habitatges. La planta baixa i el soterrani de l’edifici seran cedits a l’Ajuntament tan bon punt acabin les obres per tal que el Gimnàs Sant Pau pugui mantenir la tasca social que fa. Les obres de rehabilitació eren un requisit necessari per garantir el funcionament futur del centre. Amb aquest acord, l’Ajuntament s’assegura que, un cop finalitzin els 55 anys de cessió del dret de superfície, la propietat de la finca, dels pisos i del gimnàs passarà íntegrament a mans municipals.Amb aquesta operació s’assegura el doble objectiu que es buscava: ampliar el parc públic de lloguer assequible de la ciutat i, a la vegada, mantenir l’activitat del Gimnàs Sant Pau en la mateixa ubicació actual. El compromís és que els 36 pisos nous es destinin a lloguer social, gestionats per la Fundació Hàbitat3 i que allotgin íntegrament persones ateses per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social. Cal recordar que el planejament urbanístic vigent a la finca permetia a l’antiga propietat enderrocar i cessar l’activitat del Gimnàs Sant Pau per fer-hi apartaments i comercialitzar-los en règim de venda al mercat lliure, una possibilitat que amb el present acord queda del tot descartada.La cooperativa que gestiona el Gimnàs Sant Pau feia mesos que havia reclamat solucions que permetessin consolidar la funció social d’aquesta finca al barri del Raval, però no havia estat possible fins ara. L’Ajuntament de Barcelona, que sempre ha defensat i valorat molt positivament la feina social duta a terme per l’entitat, ha destinat des de l’inici de la pandèmia de covid-19 prop de 712.000 euros, IVA inclòs, per tal que el Gimnàs mantingués la seva activitat adaptada a l’esclat del nou coronavirus i la seva conversió a un servei d’higiene i dutxes per a persones vulnerables, un servei que ha funcionat ininterrompudament durant tots aquests mesos oferint al voltant de 150 dutxes diàries.