Diumenge, 26 de juny de 2022 - Edició 1431
La República

L’Ajuntament de Barcelona comença els tràmits per prohibir fumar a totes les platges

ACN Barcelona – La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els […]

Agències 17/05/2022

ACN Barcelona – La Comissió d’Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat inicialment aquest dimarts la modificació de l’Ordenança sobre l’ús de les vies i els espais públics per incloure-hi la prohibició de fumar a les platges de la ciutat. L’arranjament de la norma s’ha aprovat sense esmenes i se sotmetrà ara a informació pública per un termini de trenta dies hàbils. La nova regulació es preveu que entri en vigor el mes de juliol i es mantindrà tot l’any. Des de l’abril l’Ajuntament impulsa una campanya de conscienciació sobre “els avantatges de tenir unes platges lliures de fum i de burilles de cigarreta”. El consistori vetllarà pel compliment de la mesura un cop entri en vigor.

L’equip municipal subratlla que la iniciativa tira endavant pels “bons resultats” obtinguts durant la prova pilot que es va fer a quatre platges de la ciutat l’any passat, prova que, a més, “va comportar una reducció de burilles de cigarreta abandonades a la sorra”.

El consistori apel·la a dades de l’enquesta Surfrider del 2017 per recordar que les burilles de cigarreta són el segon residu més abundant en les platges de la regió occidental del Mediterrani, amb el 25,33% sobre el total de deixalles marines recollides.