Dissabte, 24 de juliol de 2021 - Edició 1094
La República

L’Ajuntament de Barcelona carrega contra la subhasta del Front Marítim adjudicada a l’Hotel Arts en la seva majoria

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha carregat contra la subhasta dels locals del Front Marítim, que ha acabat aquest dilluns i a la que la propietat de l’Hotel Arts, un consorci […]

Avatar
Agències 19/10/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha carregat contra la subhasta dels locals del Front Marítim, que ha acabat aquest dilluns i a la que la propietat de l’Hotel Arts, un consorci format per fons holandesos i una filial d’inversió del govern de Singapur, ha fet una oferta per a la majoria dels lots licitats. “Avui el problema s’ha fet una mica més gros del que ja ho era ahir”, ha dit el regidor de Presidència i Pressupost, Jordi Martí. Segons ha avançat ‘El Periódico’, el grup ha fet una oferta per a 24 dels 26 lots licitats per part de l’Estat, entre els que hi havia discoteques com Catwalk i Pacha o el Casino de Barcelona.

Fins ara, l’Ajuntament de Barcelona ha sigut l’únic concessionari d’aquests espais durant 30 anys. Els propietaris de l’hotel de luxe, el grup Host Hotels, ABP Investments i Government of Singapore Investment Corporation (GIC), han optat a 24 de les 26 peces i ha doblat l’oferta de sortida en alguns elements.”Nosaltres estem en contra que es vengui patrimoni públic a no ser que sigui per comprar-ne un altre; no és aquest cas i no compartim el que s’ha fet”, ha afegit Martí, que ha recordat que els mateixos operaris de la zona no estan contents amb el procediment.Les associacions de veïns de la Barceloneta i la Vila Olímpica han reclamat que s’aturés aquest procediment, que titllen de “tòxic” i asseguren que perpètua un model d’oci nocturn que crea conflictes. Manel Martínez, de l’associació de veïns de la Barceloneta, ha assegurat a l’ACN que aquest dilluns s’han concretat les pors que tenien en una subhasta amb “preus desorbitats” i amb “una única mà” aclaparant els locals. Les parcel·les no s’adjudicaran fins d’aquí a 21 dies, perquè els arrendataris tenen l’opció de fer una contraoferta. Tot i això, Martínez veu molt complicat que puguin arribar a les xifres que els propietaris de l’hotel de luxe han posat sobre la taula.Les organitzacions del barri havien reclamat que aquesta licitació no es fes i, en lloc de vendre-ho, aquest espai continués sent propietat de l’Ajuntament. “Ens han enganyat perquè ens van prometre que no es posaria a la venda (..) i no només es ven sinó que s’ho queda un especulador nat”, afegeix. Segons Martínez, l’Estat ha actuat de manera “opaca” i el consistori ha sigut “negligent i covard” per “girar la cara” i permetre-ho.”Aquí no acaba la cosa. Encara queda el segon lot, que és el que més problemes ha presentat”, ha avisat el representant de l’associació de veïns, que reclama al govern espanyol i a l’Ajuntament asseure’s en una taula per tractar què passa amb els espais que estan situats al llarg de la platja i fins a l’Hospital del Mar.