Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023
Edició 1956

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 03 de desembre del 2023

L’Ajuntament de Barcelona atén 200 ucraïnesos que estaven de turisme a la ciutat o que hi resideixen

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha atès 200 ucraïnesos que estaven de turisme a la ciutat o bé que hi resideixen. Les màximes preocupacions dels primers són com tornar al seu país, com accedir als seus diners i quin és l’estat dels familiars, segons la tinenta d’alcaldia de Drets Socials, Laura Pèrez. Pel que fa als ucraïnesos que viuen a Barcelona les consultes són de caire més jurídic, com per exemple les opcions d’asil, i també sobre l’estat dels familiars. Pèrez ha afirmat que el nivell d’angoixa és “molt elevat” i ha explicat que se’ls està oferint informació, atenció psicològica i assessorament sobre asil per aquells que ho puguin demanar. La regidora ha afirmat que la ciutat intentarà assumir les demandes d’allotjament que arribin.

El consistori està donant l’atenció bàsica a aquells turistes que es trobaven a Barcelona i que, amb l’espai aeri tancat, no poden tornar al seu país. La regidora ha apuntat que aquesta és una primera fase d’atenció que busca cobrir necessitats bàsiques. Es fa a través del Centre d’Emergències i Urgències (CUES). Ha afegit però que caldrà anar més enllà i treballar també les peticions d’asil que puguin arribar, on el consistori només pot fer una tasca informativa sobre les opcions que hi ha. En aquest sentit, ha criticat que el govern espanyol les estava rebutjant darrerament.

Publicitat

Ara per ara, el Consistori no ha rebut cap petició d’allotjament però Pèrez ha afirmat que es podria donar resposta a aquesta necessitat. Ha afegit que hotels de la ciutat també s’han ofert a col·laborar. “Intentarem assumir la demanda que tinguem a la ciutat”, ha manifestat.

Pèrez ha apuntat que la xifra d’atesos ha anat creixent durant el matí i no ha descartat que continuï augmentant.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió