Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’Ajuntament de Barcelona arriba a un acord amb un fons voltor perquè cedeixi pisos ocupats a lloguer social

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a una proposta d’acord amb el fons voltor Blackstone perquè alguns pisos de l’edifici situat al carrer Hospital 99, actualment ocupats, siguin de lloguer […]

Avatar
Agències 01/07/2019

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha arribat a una proposta d’acord amb el fons voltor Blackstone perquè alguns pisos de l’edifici situat al carrer Hospital 99, actualment ocupats, siguin de lloguer social i assequible. En la proposta d’acord, feta pública per la regidora d’Habitatge, Lucía Martín, Blackstone es comprometria a oferir lloguers socials a tres de les famílies que actualment viuen a l’edifici. La resta de pisos de l’immoble es destinarien alguns a habitatge de lloguer a preu de mercat i d’altres a lloguer assequible. Tot això seria després que el fons voltor rehabilités l’edifici, cosa que implicaria que les persones que ocupen l’immoble l’hagin de deixar per ser reallotjades “a cost zero” en pisos propietat Blackstone mentre duren les obres. Amb 10 desnonaments amb data oberta a l’edifici, el Sindicat d’Habitatge del Raval considera “insuficient” la proposta.

Malgrat que el consistori valora la proposta d’acord com un “avenç positiu”, la portaveu del Sindicat d’Habitatge del Raval, Joana Sales, ha qualificat la proposta d’acord “d’insuficient” i, lluny de ser definitiva, ha considerat que es tracta d’una “primera oferta”. Davant una proposta que ha criticat que doni resposta només a algunes de les famílies, Sales ha avisat que continuaran “lluitant en comunitat” perquè tots els pisos de l’edifici siguin de lloguer social.