Dijous, 30 de juny de 2022 - Edició 1435
La República

L’Ajuntament de Barcelona aprova l’estrena de l’obertura de botigues en diumenge: “Estem satisfets”

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha fet una valoració positiva de l’estrena del nou horari comercial que permet a les botigues de la zona turística obrir tots els diumenges […]

Agències 16/05/2022

ACN Barcelona – L’Ajuntament de Barcelona ha fet una valoració positiva de l’estrena del nou horari comercial que permet a les botigues de la zona turística obrir tots els diumenges i festius durant quatre mesos, fins al 15 de setembre. “Hem parlat amb el sector comercial, és molt d’hora per tenir dades, però estem satisfets”, ha assegurat el primer tinent d’alcalde, Jaume Collboni, que ha retret a la Generalitat que hagi donat llum verda al nou decret comercial de Barcelona amb una antelació de només tres setmanes. “Un fet gens positiu, quan feia més de dos mesos que el consistori l’havia aprovat en un plenari”, ha recordat Collboni, que ha precisat que en aquest primer diumenge han aixecat persianes els comerços adreçats al turisme petits i mitjans.

“A les grans superfícies no ha anat tant bé perquè segurament no han pogut fer les campanyes de difusió i explicació”, ha reflexionat en veu alta el tinent d’alcaldia d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda. “Tampoc s’han pogut organitzar bé els torns de les plantilles i generar més contractacions. Creiem que en quatre o cinc setmanes es podrà fer una valoració més acurada d’aquesta obertura de botigues en diumenge”, ha insistit Collboni, que ha constatat que un dels principals objectius d’aquesta mesura és generar “nova ocupació en el sector del comerç” i “aprofitar al màxim l’estada turística”.