Dilluns, 26 de juliol de 2021 - Edició 1096
La República

L’Ajuntament de Barcelona aprova desplegar l’estratègia d’impuls de l’Agenda 2030

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres desplegar l’estratègia d’impuls de l’Agenda 2030 a la ciutat, un pas més per assolir l’agenda mundial per al desenvolupament sostenible. Segons ha […]

Avatar
Agències 31/01/2020

ACN Barcelona.-L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat aquest divendres desplegar l’estratègia d’impuls de l’Agenda 2030 a la ciutat, un pas més per assolir l’agenda mundial per al desenvolupament sostenible. Segons ha explicat la tinenta d’alcaldia d’Agenda 2030, Transició Digital, Esports i Coordinació Territorial i Metropolitana, Laia Bonet, “més que una mesura de govern, es tracta d’una mesura de ciutat”. A falta de concreció, el consistori preveu ara per ara crear òrgans de coordinació per garantir una acció municipal “coherent” amb els 17 objectius de desenvolupament sostenible (ODS) aprovats el 2015 pels països de les Nacions Unides per posar fi a la pobresa i protegir el planeta, entre altres.

“No són mesures concretes, és una metodologia”, ha argumentat Bonet al plenari. Davant crítiques de l’oposició per “anar tard” incorporant l’Agenda2030 a l’acció municipal, la tinenta d’alcaldia ha explicat que les mesures de govern del mandat anterior ja anaven en aquesta línia.”Ens trobem davant d’una dècada decisiva i a Barcelona hem apostat per la sostenibilitat en el seu senti més ampli: ambiental, social i econòmica”, ha conclòs.La mesura de govern aprovada defineix com convertir el full de ruta global en un pla d’acció local. En aquest sentit, Bonet ha recordat que 2.300 milions d’euros de despesa corrent del pressupost municipal es troben “100% alineats” amb l’Agenda 2030.També s’informarà a tots els agents de la ciutat amb un Pla de Comunicació específic i es crearà una Taula per a l’impuls de l’Agenda 2030, amb presència de teixit social i empresarial per definir propostes concretes. A més, el consistori vol impulsar la certificació A2030, que reconeixerà les organitzacions que facin accions d’impacte en matèria d’ODS. Això permetrà la creació de clàusules ODS en els processos de contractació pública municipal.