Dimarts, 4 d'octubre de 2022 - Edició 1531
La República

L’Ajuntament d’Ascó prepara un pla d’habitatge que definirà “accions concretes” fins al 2025

ACN Ascó – L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) elaborarà un pla d’habitatge local, un projecte que ha encarregat a la càtedra UNESCO pel dret a l’habitatge de la Universitat Rovira i […]

Agències 09/03/2022

ACN Ascó – L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) elaborarà un pla d’habitatge local, un projecte que ha encarregat a la càtedra UNESCO pel dret a l’habitatge de la Universitat Rovira i Virgili (URV). La primera fase farà l’anàlisi i diagnosi de la situació i les particularitats de l’habitatge al municipi, “una prioritat” segons l’alcalde Miquel Àngel Ribes que necessita “una planificació estratègica”. La setmana que ve es faran les dues primeres sessions de participació ciutadana estan obertes a l’empresariat local i en concret als professionals relacionats amb la construcció o l’habitatge. Després es convocaran els agents socials, les entitats i associacions i la ciutadania en general.

El procediment preveu una enquesta oberta a tothom, per recollir punts de vista i exposar problemàtiques. Amb la diagnosi resultant, es definiran “objectius, accions i potencials actuacions”, que segons el director de la càtedra Héctor Simon, “seran molt concretes i establiran un calendari fins a l’any 2025”, amb data d’implantació i costos. L’Ajuntament considera el pla una eina “fer front als reptes de despoblament rural i s’establirà un full de ruta clar per fixar població”.