Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

L’Ajuntament d’Altafulla engega una campanya per protegir les tortugues marines

ACN Altafulla.-L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines. Aquests animals es troben en plena temporada de nidificació i algunes espècies, com la […]

Avatar
Agències 16/08/2019

ACN Altafulla.-L’Ajuntament d’Altafulla ha iniciat una campanya informativa entre la població per protegir les tortugues marines. Aquests animals es troben en plena temporada de nidificació i algunes espècies, com la tortuga babaua o la tortuga careta, estan en perill d’extinció. Alguns exemplars ponen a les platges del municipi i per conscienciar els banyistes s’han instal·lat panells informatius en diferents espais del litoral on s’explica què cal fer si se’n detecta la presència. Entre les accions a realitzar hi ha trucar el 112. A banda, el consistori disposa de material divers com vares i cinta per abalisar per si fos necessari senyalitzar alguna posta.

A instàncies del Departament de Territori i Sostenibilitat, l’àrea de Medi Ambient del municipi informa en panells informatius de la platja, al Club Marítim i a l’Oficina de Turisme de tot el que s’ha de fer en cas de detectar la presència de la tortuga babaua. La temporada de posta comença al mes de juny i s’allarga fins al setembre. La coalcaldessa i regidora de Medi Ambient d’Altafulla, Alba Muntadas, ha instat a una “ràpida actuació, sobretot en plena temporada turística, si es detecten rastres de tortuga marina”, i per això ha demanat que si se’n veuen es truqui “immediatament al telèfon d’emergències 112”. La tortuga babaua és una espècie considerada en perill d’extinció i catalogada com a vulnerable i per això està protegida. De fet, al litoral tarragoní hi ha alguns projectes i iniciatives de divulgació, sensibilització i protecció.