Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Ajuntament d’Alcanar dona per controlat el brot de coronavirus declarat al municipi

ACN Alcanar.-L’Ajuntament d’Alcanar ha donat per controlat el bot de coronavirus declarat al municipi fa uns dies després que un jove estudiant que es va contagiar a Barcelona participés en […]

Avatar
Agències 10/07/2020

ACN Alcanar.-L’Ajuntament d’Alcanar ha donat per controlat el bot de coronavirus declarat al municipi fa uns dies després que un jove estudiant que es va contagiar a Barcelona participés en una festa d’aniversari amb quinze amics quan encara no manifestava símptomes. L’alcalde, Joan Roig, ha anunciat que les proves PCR efectuades als joves aïllats preventivament, fins a 34 persones en total, són negatives. En situació de confinament continuaran encara uns dies més, segons determina el protocol, i posteriorment se’ls tornarà a sotmetre novament a les proves. “S’ha demostrat que els joves van actuar de forma correcta i conscient, seguint la normativa”, ha assegurat.

El Departament de Salut va declarar el brot després que un jove de Barcelona, un estudiant d’Alcanar amb qui havia estat en contacte i un altre noi del poble haguessin donat positiu. Llavors, el Departament va assegurar que durant la festa d’aniversari del 27 de juny no es van prendre les mesures de seguretat adequades. Segons diverses fonts, però, les proves no haurien demostrat que, finalment, es produís cap contagi durant la festa, un dinar de celebració d’aniversari en un xalet particular.Roig ha lamentat que la notícia hagi tingut repercussions negatives a l’economia del municipi. “Per al cap de setmana han hagut anul·lacions, tant al sector gastronòmic com l’hoteler”, ha apuntat. En aquest sentit, ha volgut refermar que Alcanar “és un poble segur i responsable, com hem demostrat aquests mesos”, També ha reiterat la importància de les mesures d’higiene i seguretat sanitàries com la neteja de mans, la distància interpersonal i la mascareta com a “màxims garanties de protecció” i ha apel·lat a evitar l’alarmisme.El consistori ha reactivat el servei de suport a la ciutadania per a les famílies en aïllament domiciliari pendents de les indicacions de Salut. Això permet la gestió a domicili de la compra d’aliments, medicaments i productes de primera necessitat per part d’un equip de voluntariat, així com l’atenció psicològica telefònica per part de professionals, sota la coordinació de les regidories d’Afers Socials i Joventut.