Diumenge, 26 de setembre de 2021 - Edició 1158
La República

L’Airef preveu una caiguda del PIB del 0,9% en el segon trimestre del 2020

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha pronosticat una caiguda del PIB intertrimestral del 0,9% en el segon trimestre d’aquest any, quan ja recollirà plenament les conseqüències econòmiques del […]

Avatar
Agències 02/04/2020

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) ha pronosticat una caiguda del PIB intertrimestral del 0,9% en el segon trimestre d’aquest any, quan ja recollirà plenament les conseqüències econòmiques del descens de l’activitat econòmica pel coronavirus. Així ho recull el Model MIPred de l’ens després d’estudiar les dades de l’atur que ha publicat el govern espanyol aquest matí. Pel que fa al primer trimestre, calcula que hi haurà un estancament de l’economia catalana, amb un 0,04%. Aquestes previsions suposen una revisió a la baixa respecte l’estimació feta per l’Airef aquest dimecres, que situava un retrocés del PIB del 0,43% el primer trimestres i un 1,37% en el segon.

Aquest divendres, l’ens tornarà a revisar les seves prediccions després que l’INE hagi donat a conèixer l’Índex de Producció industrial, entre d’altres. El Consell General d’Economistes, per la seva banda, ha pronosticat que l’economia espanyola tancarà el 2020 amb una caiguda al voltant del 4% del PIB i que en el primer trimestre encara creixerà una o dues dècimes, aprofitant la inèrcia dels darrers tres mesos del 2018.