Dimarts, 21 de setembre de 2021 - Edició 1153
La República

L’Airef preveu que el PIB espanyol s’enfonsi un 1,61% en el segon trimestre del 2020 a causa de la crisi de la covid-19

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) ha publicat aquest divendres les noves estimacions macroeconòmiques per l’Estat espanyol i ha pronosticat que el Producte Interior Brut (PIB) s’enfonsarà fins a […]

Avatar
Agències 03/04/2020

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) ha publicat aquest divendres les noves estimacions macroeconòmiques per l’Estat espanyol i ha pronosticat que el Producte Interior Brut (PIB) s’enfonsarà fins a un 1,61% en el segon trimestre del 2020, recollint plenament les conseqüències de la crisi de la covid-19. Pel que fa als tres primers mesos de l’any, l’ens calcula que l’economia espanyola se situï en una taxa intertrimestral negativa de l’-0,18%. En un comunicat, l’Airef ha puntualitzat que les xifres s’obtenen amb informació “molt parcial” corresponent al mes de març, ja que “només es disposa d’un 30% dels indicadors” d’aquest mes que incorpora el model i amb “una absència total d’informació relativa al segon trimestre”.

El model MIPred que fa servir l’Airef permet anticipar l’evolució del creixement econòmic un cop es van publicant els indicadors públics. Aquest dijous es van conèixer les primeres dades de març d’atur i aquest divendres s’han incorporat en el còmput la producció industrial del febrer i l’Índex PMI de Serveis de març.En l’última revisió, feta pública aquest dijous, l’ens preveia una caiguda del PIB del 0,9% en el segon trimestre del 2020 i un estancament de l’economia espanyola durant els primers tres mesos de l’any.