Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

L’Airef estima un creixement del PIB català del 0,3% en el primer trimestre

ACN Madrid.-L’autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) preveu que l’economia catalana creixi tres dècimes durant el primer trimestre de l’any, i un descens del 5% en comparació amb els primers […]

Avatar
Agències 05/05/2021

ACN Madrid.-L’autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF) preveu que l’economia catalana creixi tres dècimes durant el primer trimestre de l’any, i un descens del 5% en comparació amb els primers tres mesos del 2020. L’autoritat fiscal publica aquestes dades després que l’INE doni a conèixer l’avançament trimestral, que va situar el descens de l’economia espanyola en un 0,5% el primer trimestre i un 4,3% interanual. Les comunitats on més cauria el PIB, segons aquestes previsions, en aquest primer trimestre són Extremadura (-1,7%) i Castella-La Manxa i Navarra, amb un descens de l’1,6%, respectivament. En termes interanuals, les Illes Balears es desploma un 15%, seguit de les Illes Canàries, amb un 6,1%.

L’Airef ha fet aquests càlculs mitjançant la metodologia denominada METCAP (Metodologia d’estimació Trimestral per Comunitats Autònomes del PIB), creada per la institució.