Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’Airef estima que l’economia catalana creixerà un 25,1% interanual durant el segon trimestre

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) estima que l’economia catalana creixerà un 25,1% interanual durant el segon trimestre, una xifra àmpliament superior a les previsions presentades aquest dilluns passat […]

Avatar
Agències 03/08/2021

ACN Barcelona.-L’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (Airef) estima que l’economia catalana creixerà un 25,1% interanual durant el segon trimestre, una xifra àmpliament superior a les previsions presentades aquest dilluns passat per l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), que situen l’increment del PIB català en el 19,1%. Segons els càlculs publicats aquest dimarts per l’organisme de control fiscal, Catalunya seria la segona comunitat de l’Estat on més creixeria el PIB, superada només de les Balears (+25,6%). L’evolució del PIB a Catalunya també se situaria per sobre la mitjana estatal, ja que l’Airef preveu un creixement interanual del 19,8% per al conjunt de l’economia espanyola.

En termes intertrimestrals, en canvi, l’Airef estima un creixement del 3,3% per a l’economia catalana, vuit dècimes per sota les previsions de l’Idescat (+4,1%). Al conjunt de l’Estat, el creixement del PIB en termes intertrimestrals se situaria en el 2,8%.