Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023
Edició 1888

Els Països Catalans al teu abast

Dimarts, 26 de setembre del 2023

L’AIReF diu que amb la convocatòria d’eleccions haurà quedat pendent aprovar els repartiment d’objectius de dèficit

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – La presidenta de l’Autoritat Independent de Responsabilitat Fiscal (AIReF), Cristina Herrero, ha advertit aquest dimarts que amb l’anunci de convocatòria avançada de les eleccions al Congrés dels Diputats quedarà pendent definir el repartiment dels objectius de dèficit per al 2024. En una conferència al Col·legi d’Economistes de Catalunya, ha recordat que la Comissió Europea també ha demanat tornar a concretar aquests objectius i ha assenyalat que el primer que hauran de tenir presents els nous governs espanyol, autonòmics i locals és que caldrà rebaixar el deute públic. D’altra banda, la presidenta de l’AIReF ha comentat que l’impacte de l’augment dels tipus d’interès es farà “més evident” entre la segona part de l’any i el 2024.

Herrero ha fet una crida a les administracions a definir plans fiscals a mig termini i ha recordat que l’anàlisi a llarg termini “evidencia que l’estabilització del dèficit és insuficient per situar el deute en una trajectòria descendent”.

Publicitat

Durant l’acte ‘Converses del degà’ al Col·legi d’Economistes de Catalunya també s’ha parlat de la importància de l’avaluació sistemàtica de les polítiques públiques o de l’impacte del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per canalitzar els fons europeus. Cristina Herrero ha comentat que “és sorprenent que no s’hagin previst mecanismes d’avaluació de l’impacte i eficàcia del Pla considerant la importància que té en termes de creixement econòmic i sostenibilitat”.

Sobre les l’indicador avançat de l’IPC del maig, la presidenta de l’AIReF ha demanat “no llençar les campanes al vol” i ha avisat que encara es troba en “nivells massa alts”. “Hem superat els escenaris més adversos però el problema persisteix”, ha dit Herrero, que ha recordat que l’AIReF compta amb la previsió que per al 2023 l’IPC sigui del 4% i del 5,7% per a la subjacent.

En aquest sentit, la presidenta de l’AIReF ha afirmat que “hem revisat les previsions de creixement econòmic a la baixa per al 2024 justament per la inflació subjacent que implicarà un augment dels tipus d’interès”.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió