Dilluns, 14 de juny de 2021 - Edició 1054
La República

Laia Marcos (9,9 a les PAU): “El pitjor ha estat endarrerir les proves i passar un mes més de tensió”

ACN Santa Coloma de Gramenet.-Laia Marcos, alumna de l’INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet, assegura que no esperava aconseguir una de les millors notes de selectivitat de Catalunya. […]

Avatar
Agències 28/07/2020

ACN Santa Coloma de Gramenet.-Laia Marcos, alumna de l’INS Puig Castellar de Santa Coloma de Gramenet, assegura que no esperava aconseguir una de les millors notes de selectivitat de Catalunya. Tot i que admet que feia més de dos mesos que estudiava, indica que quan aquest dimarts ha vist la qualificació final s’ha endut “una gran sorpresa”. La jove, que tan sols té 16 anys perquè va fer un curs compactat a segon d’ESO, considera que el confinament i les mesures de seguretat en què s’han hagut de desenvolupar les proves no han estat el veritable problema. “El pitjor de la covid-19 ha estat endarrerir les PAU i passar un mes més de tensió”, ha subratllat. L’estudiant preveu cursar la carrera de Medicina al Campus Clínic de la UB.

La Laia Marcos ha passat els darrers dos mesos preparant-se per les proves de selectivitat. La jove de Santa Coloma de Gramenet, explica que cada matí es llevava a les set per estudiar i que allargava les sessions fins quarts de deu de la nit. “Feia pauses per descansar, menjar o fer esport”, comenta la noia que indica que el seu objectiu era entrar al Campus Clínic de la UB. “A quart d’ESO vaig començar-me a plantejar que volia estudiar, i vaig veure que la biologia m’agradava molt”, afirma. Després d’analitzar diverses opcions va escollir cursar Medicina perquè “és una carrera que combina la biologia amb la voluntat d’ajudar la gent”, assenyala. Marcos s’ha referit a la situació d’excepcionalitat en què s’han desenvolupat les PAU i ha considerat que el gran problema no ha estat haver-les de fer amb mascareta i respectant distàncies de seguretat. “Per mi, el pitjor de la covid-19 ha estat endarrerir les proves i haver de passar un mes més de tensió”, ha apuntat. L’estudiant, que farà disset anys el proper 29 de setembre, és una de les alumnes més joves que aquest any s’han examinat de la selectivitat. “A segon d’ESO vaig fer un curs compactat i per això he acabat el batxillerat abans”, detalla. Assegura que tot i anar amb companys que eren més grans que ella mai ha tingut dificultats per adaptar-se al grup classe. “La diferència potser era que ells podien anar a la discoteca i jo no, però a mi tampoc m’agrada gaire”, bromeja. Afronta l’estiu amb ganes de descansar i passar temps en família. “Si podem, volem marxar al nord d’Espanya a fer una ruta amb els meus pares”, relata. Tot plegat amb la mirada posada en el proper mes de setembre i la incertesa de no saber ben bé com començarà el nou curs. “Imagino que una part serà a distància però encara no hi ha massa informació”, reconeix.