Dimecres, 22 de març de 2023 - Edició 1700
La República

L’Àgora Musical de la Rambla programa més de 50 concerts aquest estiu a la Plaça Reial

ACN Barcelona.-L’Àgora Musical de la Rambla programarà més de 50 concerts des d’aquest divendres fins al novembre a la Plaça Reial i la Raval’s Band seran els encarregats de donar […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-L’Àgora Musical de la Rambla programarà més de 50 concerts des d’aquest divendres fins al novembre a la Plaça Reial i la Raval’s Band seran els encarregats de donar el tret de sortida a la iniciativa. També formen part de la programació Chicuelo, Clarence Bekker Band, Hidrogenese i Sanjosex. L’Àgora Musical és una iniciativa impulsada per l’Institut de Cultura de Barcelona en col·laboració amb L’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, el Liceu, el Mas i Mas Festival i diferents escoles de música de Ciutat Vella. La proposta és una de les línies de L’Àgora Rambles, un programa de dinamització de la Rambla i els seus entorns a partir de la cultura.

L’Àgora Musical aglutinarà actuacions programades per programes existents i consolidats com són La Reial ens mou, impulsada per L’Associació d’Amics i Comerciants de la plaça Reial, o el Festival Mas i Mas, que enguany celebra el 60è aniversari de la Sala Jamboree, i d’altres nous a la plaça com el projecte Liceu Vermut del Gran Teatre del Liceu o L’Escenari Barri, en el qual hi participen diverses entitats formatives musicals i projectes musicals de caràcter comunitari.La Raval’s Band de l’Escola de Músics i Escola de Música Juan Pedro Carrero (EMJPC) obriran aquest divendres l’Àgora Musical. Dani Granados, Delegat de Drets Culturals de l’Ajuntament de Barcelona, ha manifestat que el concert és un bon exemple d’aquesta programació estable i que té continuïtat fins al novembre i és una “bona mostra de la voluntat de situar la cultura com un espai de cohesió i participació”. L’actuació de la Raval’s Band serà l’inici d’una llarga sèrie de concerts que, entre d’altres propostes, incorpora les del guitarrista Chicuelo, Hidrogenese i Sanjosex (els diumenges 6, 13 i 20 de juny, respectivament) de la mà del projecte Liceu Vermut. A l’agost, el Festival Mas i Mas programa les actuacions de Bratia (3 d’agost), Clarence Bekker Band (11 d’agost), Ashé Quartet (15 d’agost) i Do-Up (22 d’agost), i les propostes de l’Escenari Barri a càrrec de les diferents escoles i projectes musicals del Districte com per exemple l’Espai Sona (12 i 19 de juny), la Riborquestra (20 de juny), el Taller de Músics (16 de juliol) o l’actuació de Sílvia Comes amb veïnat del barri Gòtic del projecte Pati de veïnes (21 de juliol), entre altres actuacions de l’Escenari Barri.Aquesta programació, han explicat els organitzadors, serà una oportunitat per a iniciatives públic-comunitàries com el Banc de Recursos Mancomunats, un projecte d’ocupació de joves del barri a través de la gestió de la infrestructura dels actes a la via pública, amb qui es farà possible l’Àgora Musical de Plaça Reial.Marisol Jiménez, presidenta de l’Associació d’Amics i Comerciants de la Plaça Reial, ha mostrat la seva il·lusió per acollir aquesta iniciativa amb “l’objectiu de dinamitzar la Plaça Reial i els seus entorns”.Pla de Transformació de la RamblaEl programa, integrat en el pla de Transformació de la Rambla traçat per l’equip KMZero i reenfocat en el context covid, porta el nom genèric d’Àgora Rambles amb l’objectiu de “revitalitzar l’emblemàtic passeig i reconnectar-lo amb el veïnat de la ciutat”. Les activitats programades s’emmarquen en el Pla de Drets Culturals per afavorir la participació cultural a l’espai públic. Les primeres àgores van ser les radiofòniques amb la inauguració al març de Ràdio Rambles al quiosc 17 de floristes i l’Àgora infantil estrenada el passat mes d’abril al Pla el Teatre. Ara continua el seu desplegament amb l’Àgora Musical, que tindrà com escenari la Plaça Reial.