Dijous, 15 d'abril de 2021 - Edició 994
La República

L’Agenda Rural de Catalunya rep 282 aportacions per completar el document inicial

ACN Barcelona.-La primera fase de recollida de propostes per a l’Agenda Rural de Catalunya ha conclòs amb la recepció de 282 aportacions. Al febrer les entitats que s’encarreguen de redactar […]

Avatar
Agències 08/04/2021

ACN Barcelona.-La primera fase de recollida de propostes per a l’Agenda Rural de Catalunya ha conclòs amb la recepció de 282 aportacions. Al febrer les entitats que s’encarreguen de redactar l’Agenda Rural de Catalunya, impulsada per l’Associació d’Iniciatives Rurals de Catalunya (ARCA), l’Associació de Micropobles de Catalunya, el Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible (CADS) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM), van obrir un període per a formular aportacions. Entre els reptes proposats destaquen reforçar la cohesió social i el benestar, afrontar el canvi demogràfic, accelerar la transició ecològica, garantir un territori connectat, defensar un sistema agroalimentari sostenible, o potenciar la gestió forestal diversificada i resilient.

Els reptes que han rebut més aportacions han sigut el demogràfic i el de la transició ecològica. De fet, un 74% de les propostes fan referència al primer i un 71% al segon. El reforç de l’atenció a les persones i el benestar també ha sigut un repte destacat, amb un 62% de les propostes.Per altra banda, un 57% de les aportacions rebudes provenen d’entitats i un 43% s’han formulat a títol individual. En concret, aquestes han sigut formulades per persones d’entre 36 i 55 anys, que han aportat el 51% de les propostes. Des de la perspectiva de gènere, la participació ha sigut equilibrada, tot i que el 53% ha sigut per part del gènere masculí i el 44% del femení.A partir d’ara, l’entitat s’encarregarà d’activar la comissió motora i aquesta redactarà el document inicial de l’Agenda Rural de Catalunya. L’informe serà sotmès a una segona fase participativa que comptarà amb debats territorials arreu del territori i on es faran consultes específiques a entitats i experts en les diferents temàtiques i reptes que es volen escometre de l’Agenda Rural.