Diumenge, 19 de setembre de 2021 - Edició 1151
La República

L’Agència Europea del Medicament nega que el remdesivir provoqui lesions greus als ronyons de pacients de covid-19

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (l’EMA per les seves sigles en anglès) descarta per ara que el remdesivir provoqui lesions greus als ronyons de pacients de la covid-19. El comitè […]

Avatar
Agències 12/02/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (l’EMA per les seves sigles en anglès) descarta per ara que el remdesivir provoqui lesions greus als ronyons de pacients de la covid-19. El comitè de seguretat de l’EMA ha estudiat la toxicitat renal d’aquest medicament per la detecció “d’efectes adversos no desitjats” als ronyons d’alguns pacients. “No hi ha evidències que indiquin que els problemes renals estan associats a l’ús del remdesivir”, afirma l’EMA en un comunicat aquest divendres. Tot i això, el regulador continuarà vigilant si aquest medicament té riscos per al ronyó.

El remdesivir va ser el primer medicament a rebre l’autorització comercial condicional de l’EMA per tractar la covid-19 amb menys dades clíniques de les habituals perquè van considerar que els beneficis eren majors que els riscos.