Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Agència Europea del Medicament diu que la revisió de la vacuna Sputnik encara està “en una fase inicial”

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha assegurat que la revisió de la vacuna Sputnik encara està “en una fase inicial”. El regulador de […]

Avatar
Agències 20/04/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha assegurat que la revisió de la vacuna Sputnik encara està “en una fase inicial”. El regulador de la UE va començar a examinar el vaccí rus a principis de març, però encara no ha rebut els estudis amb les dades sobre els possibles efectes secundaris de l’antídot contra la covid-19. “La revisió està en una fase inicial i encara no hem vist les dades de farmacovigilància”, ha afirmat aquest dimarts la directora de l’EMA Emer Cooke, preguntada per si s’han detectat casos de trombosis estranyes en vacunats amb l’Sputnik.

La vacuna russa ha estat desenvolupada amb la tècnica de l’adenovirus, la mateixa que s’ha fet servir per crear les vacunes Oxford-AstraZeneca i Janssen. Totes dues presenten un risc “molt baix” de generar trombosis amb trombocitopènia. En canvi, l’EMA encara no pot dir de moment si l’Sputnik també podria provocar aquest efecte secundari “infreqüent” perquè no ha rebut les dades necessàries per estudiar-ho.