Dissabte, 18 de setembre de 2021 - Edició 1150
La República

L’Agència Europea del Medicament defensa que el seu examen de la vacuna és “el més apropiat”

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha defensat que el seu examen de la vacuna és “el més apropiat” per decidir sobre el seu […]

Avatar
Agències 02/12/2020

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha defensat que el seu examen de la vacuna és “el més apropiat” per decidir sobre el seu ús. Arran de l’aprovació temporal del Regne Unit a la vacuna de Pfizer-BioNTech, l’EMA ha recordat que aquest permís s’emet sota la “responsabilitat” de l’estat en qüestió i que, en tot cas, serà “una distribució d’un medicament sense llicència”. “Aquestes aprovacions temporals d’emergència difereixen de les autoritzacions comercials condicionals pel que fa al nivell d’evidència presentada i els controls aplicats”, afirma l’EMA.

L’EMA assegura que la seva revisió per concedir autoritzacions comercials condicionals garantirà “obligacions clares amb controls legals de la qualitat, seguretat i eficàcia” de la vacuna. “Són elements essencials per garantir un alt nivell de protecció als ciutadans en les campanyes de vacunació massives”, afirma el regulador de la UE.