Diumenge, 20 de juny de 2021 - Edició 1060
La República

L’Agència Europea del Medicament comença a revisar l’anticòs monoclonal ‘sotrovimab’ per tractar la covid-19

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat aquest divendres a estudiar els primers resultats de l’anticòs monoclonal ‘sotrovimab’, desenvolupat per la companyia farmacèutica […]

Avatar
Agències 07/05/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha començat aquest divendres a estudiar els primers resultats de l’anticòs monoclonal ‘sotrovimab’, desenvolupat per la companyia farmacèutica del Regne Unit GlaxoSmithKline i la dels Estats Units Vir Biotechnology. El regulador europeu ha decidit iniciar-ne la revisió després que els resultats preliminars d’un estudi que encara s’està fet hagin mostrat que “evita l’hospitalització i la mort en pacients amb covid-19 no hospitalitzats”. En un comunicat, però, l’EMA apunta que encara no ha rebut totes les dades necessàries i que, per tant, és “massa aviat per treure cap conclusió” sobre l’ús de ‘sotrovimab’ per tractar el virus.

Les dades que ara per ara analitzarà l’EMA són de proves de laboratori i amb animals, així com sobre la qualitat del medicament. “La revisió continuarà fins que hi hagi suficients proves disponibles perquè hi pugui haver una petició formal per a l’autorització”, diu el regulador europeu.Paral·lelament a aquesta revisió, l’EMA també en té una altra en procés per donar una recomanació a les autoritats europees que decideixin utilitzar ‘sotrovimab’ abans de l’autorització comercial.