Dimecres, 16 de juny de 2021 - Edició 1056
La República

L’Agència Europea del Medicament autoritza la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per a majors de 18 anys, inclosa la gent gran

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per a majors de 18 anys, inclosa la gent gran, perquè […]

Avatar
Agències 29/01/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medicament (EMA, per les seves sigles en anglès) ha avalat l’ús de la vacuna d’Oxford-AstraZeneca per a majors de 18 anys, inclosa la gent gran, perquè considera que és segura i suficientment eficaç. En un comunicat aquest divendres l’EMA ha recomanat l’autorització comercial condicional d’una tercera vacuna a la Unió Europea. Malgrat admetre que no hi ha “suficients resultats” sobre la protecció als majors de 55 anys, el regulador de la UE creu que el vaccí serà igualment eficaç. “Com que hi ha informació fiable sobre la seguretat en aquesta població, els experts científics de l’EMA han considerat que la vacuna es pot utilitzar en persones grans”, afirma el comunicat.

“Amb aquesta tercera opinió positiva, hem ampliat encara més l’arsenal de vacunes disponibles per als estats membres de la UE”, ha celebrat la directora de l’EMA Emer Cooke.