Divendres, 25 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Agència Europea del Medi Ambient torna a demanar tancar la platja del Fòrum per la “mala qualitat” de l’aigua

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medi Ambient torna a demanar tancar la platja del Fòrum a Barcelona per la “mala qualitat” de l’aigua. És l’única zona de bany catalana que obté […]

Avatar
Agències 01/06/2021

ACN Brussel·les.-L’Agència Europea del Medi Ambient torna a demanar tancar la platja del Fòrum a Barcelona per la “mala qualitat” de l’aigua. És l’única zona de bany catalana que obté la pitjor qualificació i que, segons l’ens, ha d’implicar el seu tancament aquesta temporada o informar el públic del mal estat de l’aigua. En l’informe amb dades del 2020, l’Agència Europea del Medi Ambient insta les autoritats a aplicar les “mesures correctives adequades” per evitar els perills als banyistes. La platja del Fòrum ja era en l’estudi de l’any passat una de les dues zones de bany catalanes amb la qualificació d’aigua de “mala qualitat”. L’altra era la del Rec del Molí a l’Escala, que enguany apareix com a “no classificada”.

La majoria de platges catalanes, però, tenen el segell d’excel·lència europeu. A banda de la platja del Fòrum, a l’Estat hi ha 17 zones de bany més amb aigua de “mala qualitat”, que representen el 0,8% del total. Per contra, el 88,5 de les zones de bany a l’Estat tenen el segell d’excel·lència europeu, mentre el 6,8% tenen una qualificació ‘bona’ i l’1,7% ‘suficient’. Les xifres d’enguany representen una millora respecte a les de l’informe de l’any passat, en el qual es van detectar 38 zones de bany amb aigua de “mala qualitat” a l’Estat, l’1,7% de total.