Divendres, 31 de març de 2023 - Edició 1709
La República

L’Agència Estatal de Meteorologia i l’Observatori de l’Ebre renoven el conveni per cinc anys

ACN Roquetes.-L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i l’Observatori de l’Ebre han renovat per cinc anys el conveni de col·laboració que mantenen des de fa un segle. El conveni permet mantenir […]

Agències 04/11/2020

ACN Roquetes.-L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) i l’Observatori de l’Ebre han renovat per cinc anys el conveni de col·laboració que mantenen des de fa un segle. El conveni permet mantenir la sèrie de dades climatològiques de l’Observatori, que és centenària en alguns paràmetres, “eina clau” per a l’estudi del canvi climàtic. També se seguirà col·laborant en projectes d’investigació de meteorologia, hidrometeorologia, climatologia, i especialment aquells que tinguin en compte el desenvolupament del servei global de meteorologia espacial de l’OMM (Organització Meteorològica Mundial). L’Observatori de l’Ebre, ubicat a Roquetes (Baix Ebre), va ser fundat el 1904 pel jesuïta Ricard Cirera.

L’Observatori de l’Ebre es dedica actualment al seguiment i anàlisi de la variabilitat de la ionosfera i el camp geomagnètic de la Terra, causades per l’activitat solar o geomagnètica i pels efectes meteorològics. També es modelitzen el camp magnètic i les variacions geomagnètiques d’origen extern i solar, activitats que són pioneres a l’Estat i que li ha valgut el reconeixement internacional.