Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024
Edició 2072

Els Països Catalans al teu abast

Dijous, 28 de març del 2024

L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició ordena que es retiri un altre lot de fuet d’Embutidos Solà

|

- Publicitat -

ACN Gurb.-L’Agència Espanyola de Seguretat Alimentària i Nutrició (AESAN) ha ordenat retirar del mercat un altre lot de fuet produït per l’empresa Embutidos Solà, elaborats a Gurb, per la presència de salmonel·la. El lot, distribuït a Catalunya i Lituània, s’està retirant dels canals de comercialització. Recomanen a les persones que en tinguin al seu domicili que s’abstinguin de consumir-lo i el tornin al punt on els van adquirir. Segons assenyala l’AESAN, el lot, identificat com 20/29-04, s’ha comercialitzat amb les marques Cabanes, Embutidos Solà, La Granja, Calet, Solà i Masó, Don Teo, Cambasec, Sanglier, Fran-per, Vic d’Or, Tapas Pape, Julian Mairal i Reketukas.

Amb aquest ja són vuit els lots de fuets elaborats per Embutidos Solà afectats per la salmonel·la. Concretament es tracten dels lots 20/22-03, 20/26-02, 20/26-03 i 20/27-01, 20/22-02, 20/08-01, 20/08-02 i 20/29-04. Els lots en qüestió s’han distribuït majoritàriament a França –on es va detectar un brot de 18 persones afectades-, però també a Lituània, Bèlgica, Andorra, Catalunya, l’Aragó, Andalusia, les illes Canàries, Cantàbria i Madrid.La presència de salmonel·la en els aliments pot suposar riscos per a la salut de les persones que els consumeixen, principalment diarrea i/o vòmits acompanyats de febre i mal de cap. Des de l’AESAN assenyalen que de moment no s’ha confirmat a l’estat espanyol cap cas associat amb aquesta alerta sanitària.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Opinió