Dijous, 2 de febrer de 2023 - Edició 1652
La República

L’Agència Espacial Espanyola s’instal·larà a Sevilla i la de Supervisió de la Intel·ligència Artificial, a la Corunya

ACN Madrid – El govern espanyol ha escollit Sevilla com la ciutat que acollirà la futura Agència Espacial Espanyola. Així ho ha aprovat aquest dilluns el Consell de Ministres, que […]

Agències 05/12/2022

ACN Madrid – El govern espanyol ha escollit Sevilla com la ciutat que acollirà la futura Agència Espacial Espanyola. Així ho ha aprovat aquest dilluns el Consell de Ministres, que també ha determinat que l’Agència de Supervisió de la Intel·ligència Artificial, se s’anirà a Galicia per instal·lar-se a la Corunya. Entre la trentena de candidates a acollir aquestes noves institucions hi havia dues ciutats catalanes. Barcelona optava a ser la seu de la institució tecnològica sobre intel·ligència artificial i l’Hospitalet de Llobregat s’havia postulat per acollir la seu de l’agència espacial. D’aquesta manera, s’ha esvaït l’esperança de les dues ciutats catalanes de ser les escollides com a seus d’aquestes dues institucions.

Segons ha informat el govern espanyol, la candidatura de Sevilla, abonada per la Junta d’Andalusia, presenta una “excel·lent” seu valorada en 6,7 milions d’euros i cedida a l’Agència sense cap cost per l’Ajuntament, equipada i d’acord amb els requisits amb un edifici singular i d’ús exclusiu ja disponible. De la mateixa manera, la ciutat andalusa aporta l’edifici del Centre de Recursos Empresarials Avançats (CREA) amb els equipaments necessaris i disponibilitat immediata.

De la mateixa manera, s’ha valorat la xarxa de connexions aèries, d’AVE i terrestres i l’entorn d’investigació i empresarial en el domini aeroespacial.

Pel que fa a la Corunya, ha superat a les altres 16 candidatures presentades per unanimitat. El govern espanyol ha destacat que amb aquest moviment atenen “el compromís descentralització del sector públic”.

Espanya és el primer país europeu que comptarà amb una  Agència Espanyola de supervisió de la Intel·ligència Artificial, avançant-se a l’entrada en vigor del futur Reglament comunitari, que estableix la necessitat que els Estats membres comptin amb una autoritat supervisora ​​en aquesta matèria.