Dissabte, 19 de juny de 2021 - Edició 1059
La República

L’Agència de Residus de Catalunya obre una nova línia d’ajuts per als ens locals de 2 MEUR per a la retirada d’amiant

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert aquest dilluns una nova convocatòria d’ajuts de 2 milions d’euros per a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament […]

Avatar
Agències 16/11/2020

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha obert aquest dilluns una nova convocatòria d’ajuts de 2 milions d’euros per a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant perquè s’efectuï amb les òptimes condicions, millorar el medi ambient i minimitzar el risc que aquest material comporta per a la salut pública. Es podran beneficiar de la subvenció les administracions públiques i empreses socials propietàries de béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció i que impulsin la seva retirada. La subvenció cobrirà el 100% de les factures presentades, amb un ajut màxim de mil euros per tona de residus de la construcció amb amiant per actuació subvencionada.

La gran majoria de residus d’amiant sorgeixen dels enderrocs, de les reparacions i de les operacions de retirada de materials amb amiant en edificis, instal·lacions i maquinària i s’han de recollir de forma separada de la resta de residus que es puguin generar. Aquest producte està prohibit a Catalunya des de 2001, tot i que es calcula que el que hi ha instal·lat encara suposa més de quatre milions de tones de fibrociment, una gran part del qual ha arribat o està arribant al final de la seva vida útil.