Divendres, 17 de setembre de 2021 - Edició 1149
La República

L’Agència de Residus de Catalunya destina 700.000 euros a la planta de tractament biològic de Santa Coloma de Farners

ACN Santa Coloma de Farners.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat aquest dijous que atorgarà 718.575 euros al Consell Comarcal de la Selva per a realitzar millores a la […]

Avatar
Agències 20/06/2019

ACN Santa Coloma de Farners.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha aprovat aquest dijous que atorgarà 718.575 euros al Consell Comarcal de la Selva per a realitzar millores a la planta de tractament biològic de Santa Coloma de Farners. Els diners serviran per comprar una trituradora per a la fracció vegetal, es repararà la bassa d’aigües pluvials i també el moll de descàrrega, així com la reforma del garbell rotatori. El consell de direcció de l’ARC està presidit pel conseller Damià Calvet, qui ha afirmat que les millores afavoriran “la transformació dels residus en recursos”. En aquest sentit, el conseller ho ha qualificat com una mostra de “l’aposta del Govern per afavorir la transició de l’economia lineal, d’usar i llençar, a l’economia circular”.

Aquesta ajuda de l’ARC s’emmarca dins del 7,7 MEUR que ha aprovat l’agència per a la millora d’infraestructures de residus municipals d’arreu de Catalunya. A més de la planta de Santa Coloma, subvencionarà millores a les plantes de compostatge de Tàrrega, de la Seu d’Urgell, de Sort i de Jorba, i la clausura d’una fase de l’abocador de Tremp.