Dijous, 24 de juny de 2021 - Edició 1064
La República

L’Agència Catalana de Residus expedienta quatre empreses per una gestió incorrecta de residus orgànics

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha incoat en els darrers mesos diversos expedients sancionadors contra quatre empreses gestores de residus per una gestió incorrecta dels residus orgànics recollits […]

Avatar
Agències 04/02/2021

ACN Barcelona.-L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) ha incoat en els darrers mesos diversos expedients sancionadors contra quatre empreses gestores de residus per una gestió incorrecta dels residus orgànics recollits a establiments com cuines d’hotels, restaurants, menjadors col·lectius i establiments de distribució alimentaria. Els expedients comporten sancions econòmiques que van dels 54.000 euros fins als 250.000, segons cada cas. L’agència ha incoat els expedients després de dur a terme inspeccions tant a establiments generadors de residus orgànics com als transportistes i plantes de transferència.

En concret, les actuacions iniciades han permès fer un seguiment de la traçabilitat en la gestió dels residus, detectant algunes irregularitats efectuades pels operadors, que dificultaven la traçabilitat en el manteniment de la segregació efectuada en origen i per tant posant en risc la seva valorització. D’acord amb la normativa vigent els establiments comercials, de serveis i industrials tenen l’obligació de separar en origen totes les fraccions assimilables a municipals (orgànica, paper-cartró, vidre, envasos lleugers i resta) i lliurar-les separadament per a la seva valorització. Aquesta gestió es pot fer adscrivint-se al servei municipal o bé mitjançant un servei privat. En aquest darrer cas, els establiments productors han de disposar d’un circuit comercial donat d’alta a través del Sistema Documental de Residus (SDR) per tal de documentar l’origen i destinació d’aquesta fracció, garantint la seva valorització.