Dissabte, 1 d'octubre de 2022 - Edició 1528
La República

‘L’Âge d’Or’, de Jean-Baptiste Alazard, guanya el Gran Premi del Jurat del 10è Most Festival

ACN Vilafranca del Penedès.-El Most – Festival Internacional de Cinema del Vi ha fet públic el seu palmarès de la seva 10a edició aquest diumenge, després d’una setmana i mitja […]

Agències 13/06/2021

ACN Vilafranca del Penedès.-El Most – Festival Internacional de Cinema del Vi ha fet públic el seu palmarès de la seva 10a edició aquest diumenge, després d’una setmana i mitja d’activitats programades i una setantena de projeccions. “L’Âge d’Or”, de Jean Baptiste Alazard (França, 2019), s’ha endut el Gran Premi del Jurat de la secció Collita 2021, mentre que el Premi Vi català, que s’entrega al millor treball audiovisual que expressi els valors dels vins de la terra, s’ha lliurat a dos títols. Es tracta de “Priorat, retorn als orígens”, de Joan Ramon Coll, i “Queda’t a casa”, de Jordi Escofet, (totes dues produccions de Catalunya, 2020). D’altra banda, “Ca nostra”, de Laia Foguet (Espanya, 2020), s’ha endut el Premi del jurat de la secció Brot 2021.

El palmarès de la secció Collita 2021 el completen “Dolium Péplum”, de Théo Nodet (França, 2020), elegida Millor Ficció. En aquesta categoria s’hi ha afegit una menció especial a “La Valoración”, d’Isaías R. Jiménez (Espanya, 2019).En la categoria de Millor Documental s’ha optat per atorgar el premi a dues produccions. Es tracta de “L’Âme du Vin”, de Marie-Agne Gorbanevsky (França, 2019) i “Envino veritas: Galicia del terroir al natural”, de Pablo Alonso (Espanya, 2020).El Premi Sostenibilitat s’ha lliurat a “Vignes dans le rouge”, de Christophe Fauchère (França 2020), mentre que el premi a Millor promocional ha quedat desert.Pel que fa a la secció Brot 2021, s’ha entregat una menció especial del Premi del jurat a la producció “Els que callen”, d’Albert Folk (Espanya, 2019), mentre que la producció “Tres veces”, de Paco Ruiz (Espanya, 2020) s’ha endut el premi Jurat Jove. “El Tratamiento”, d’Álvaro Carmona (Espanya, 2019), ha estat distingida amb el Premi Cultivare del públic.