Dilluns, 21 de juny de 2021 - Edició 1061
La República

Lagarde manté els tipus d’interès en el seu mínim històric en el seu primer consell de govern del BCE

ACN Brussel·les.-La presidenta del Banc Central Europeu Christine Lagarde ha mantingut els tipus d’interès en el seu mínim històric en el seu primer consell de govern al capdavant de la […]

Avatar
Agències 12/12/2019

ACN Brussel·les.-La presidenta del Banc Central Europeu Christine Lagarde ha mantingut els tipus d’interès en el seu mínim històric en el seu primer consell de govern al capdavant de la institució. Sense modificar cap mesura del darrer consell, Lagarde ha deixat intactes els tipus d’interès, de facilitat de crèdit i de dipòsit en el 0,00%, el 0,25% i el -0,50%, respectivament. D’altra banda, Frankfurt també mantindrà la compra de deute iniciada l’1 de novembre arran de l’alentiment econòmic a la zona euro “el temps que faci falta” i s’acabarà així que el BCE comenci a augmentar els tipus d’interès de nou.

El BCE també va decidir al setembre rebaixar una dècima els tipus d’interès de la facilitat de dipòsit fins al -0,5%, un nivell que ara Lagarde ha mantingut. Això significa que Frankfurt cobrarà encara més als bancs per guardar els seus diners, el que els pot obligar a moure’ls i augmentar el crèdit a les empreses i els ciutadans.