Diumenge, 26 de març de 2023 - Edició 1704
La República

Lagarde demana a l’Eurocambra que faciliti la mobilització de recursos privats: “Cal fer més perquè el capital circuli”

ACN Brussel·les – La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha demanat als membres del Parlament Europeu que dediquin més esforços a la consolidació del mercat de capitals […]

Agències 15/02/2023

ACN Brussel·les – La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha demanat als membres del Parlament Europeu que dediquin més esforços a la consolidació del mercat de capitals de la Unió Europea per incentivar la inversió privada. “Un mercat de capitals més integrat és essencial per compartir riscos i mobilitzar finançament privat per a la transició verda i digital”, ha defensat aquest dimecres durant el ple de l’Eurocambra que se celebra a Estrasburg. Per Lagarde, “cal fer més feina perquè el capital circuli” i d’aquesta manera “alimentar les ambicions de la UE” en matèria de sostenibilitat. “El futur del mercat de capitals depèn d’una regulació que està a les vostres mans”, ha afegit, dirigint-se al conjunt dels eurodiputats.

Per altra banda, la dirigent francesa ha manifestat el seu compromís perquè la inflació torni a situar-se a l’objectiu del 2% a mitjà termini i ha instat al Parlament a continuar vetllant per la independència de l’entitat. “Això només es pot assegurar si el mandat del banc central és clar i respon- davant la seva responsabilitat; […] els esforços per assegurar l’estabilitat de preus han d’anar acompanyats d’un escrutini democràtic al mateix nivell, i en aquest sentit mantindrem el diàleg amb vosaltres com a representants democràtics de la Unió Europea”, ha subratllat.