Dijous, 29 de juliol de 2021 - Edició 1099
La República

L’afluència al metro no nota la tornada dels treballadors essencials i és un 6% inferior a l’última setmana de març

ACN Barcelona.-L’afluència al metro de Barcelona és manté ben baixa aquest dimarts tot i la tornada a la feina dels treballadors no essencials i és un 6% inferior a l’última […]

Avatar
Agències 14/04/2020

ACN Barcelona.-L’afluència al metro de Barcelona és manté ben baixa aquest dimarts tot i la tornada a la feina dels treballadors no essencials i és un 6% inferior a l’última setmana de març (dimarts 24), quan hi havia el mateix nivell de restricció de mobilitat per l’estat d’alarma, segons ha informat TMB. En paral·lel, i fins a les 9 hores del matí, s’ha registrat al suburbà un 81% menys de validacions que el dimarts posterior a la Setmana Santa del 2019. El descens d’usuaris a Rodalies es manté superior al 91% -concretament un -91,2%- i pel que fa a FGC, els combois de les línies del Llobregat i del Vallès van per sota del 33% d’ocupació, amb una reducció del 31,8% de validacions en hora punta (avui 7.854) respecte al dimarts 17 de març (11.525).

En comparació amb el mateix dimarts 14 d’abril del 2019, les validacions en hora punta a FGC s’han ensorrat un 90,6%, ja que llavors van ser 83.854. Als autobusos de Barcelona, el nivell de passatgers també és semblant al de la setmana de finals de març i “no s’han registrat incidències”, segons TMB, que recorda que aquest dimarts ha entrat en vigor una nova oferta de servei a les xarxes de metro i bus adaptada al nou confinament parcial de l’estat d’alarma i a garantir la distància de seguretat entre els usuaris. Així, la xarxa de metro dona la màxima oferta disponible i posa en circulació el 60% dels combois, amb pics de fins al 75% en les franges i línies de més demanda. A la xarxa d’autobusos el servei arribarà fins al 50% d’un laborable.Transports Metropolitans de Barcelona afirma que la demanda de transport públic ha estat molt baixa durant aquesta Setmana Santa. Ahir en l’acumulat del dia es van registrar un 91% menys de validacions al metro i un 94% menys als autobusos en comparació amb el Dilluns de Pasqua de l’any passat.Ocupacions del 10 al 20% a FGCFGC ha detallat que els trens de les línies del Vallès i el Llobregat van aquest dimarts al matí amb ocupacions del 10 al 20% de la seva capacitat. A la línia Barcelona-Vallès, les ocupacions són del 19,5% en sentit ascendent i del 22,4% en sentit descendent, mentre que a la línia Llobregat-Anoia el passatge és només del 10,5% en sentit ascendent i del 13,2% en sentit descendent. La màxima ocupació a FGC en la franja concreta de 7.00 a 8.00 hores ha estat del 15,8% en la línia del Vallès i de l’11,5% en la línia del Llobregat-Anoia. FGC presenta avui una oferta de combois del 40% en horari normal i de fins al 60% en hora punta. Un 3% menys d’usuaris a Rodalies respecte al 23 de marçRenfe ha comunicat que el descens d’usuaris a Rodalies és del 91,2% en comparació amb un dimarts habitual, però ha precisat que aquesta baixada és del 34,5% respecte la demanda del 17 de març i del 3% respecte la setmana del 23 de març. En aquest últim cas ja hi havia el mateix nivell de confinament que avui a Catalunya per l’estat d’alarma.