Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023
Edició 1886

Els Països Catalans al teu abast

Diumenge, 24 de setembre del 2023

Lafede demana un “cessament immediat” dels atacs a Ucraïna i qüestiona les sancions econòmiques

|

- Publicitat -

ACN Barcelona – Lafede s’ha solidaritzat amb la població ucraïnesa i ha demanat l’alto al foc “immediat” dels atacs russos iniciats la darrera matinada. L’ONG defensa que l’aturada de la guerra ha de donar pas a un “procés real de diàleg i pau” i demana a tots els nivells institucionals que es posicionin en contra de les accions bèl·liques. A més, veuen amb recel les possibles sancions econòmiques que se li poden aplicar a Rússia, ja que asseguren que “rares vegades” acaben amb “les causes i problemes estructurals” del conflicte i, en canvi, “poden agreujar el patiment de la societat civil”.

Des de l’ONG demanen aplicar el dret internacional humanitari perquè totes les agrupacions que donin suport a la població civil, així com les agències de Nacions Unides, tinguin garantides “l’assistència” i “seguretat”.

Publicitat

Respecte a les mesures oportunes a adoptar, mostren escepticisme envers les sancions econòmiques. Manifesten cautela per les conseqüències que poden tenir respecte als civils, especialment aquells que pateixen unes condicions més desfavorables. Plantegen que un paquet de sancions d’aquesta mena podria “augmentar la vulnerabilitat davant de la pobresa i les desigualtats”. Per contra, aposten per “mecanismes innovadors” i “alternatives pacífiques” que no soscavin de cap manera els drets humans.

Pel que fa als actors polítics, Lafede els hi demana contundència per condemnar la guerra i posicionar-se a “favor de la pau”. Un missatge que dirigeix a tots els nivells de governança, des de l’Alt representant per a Afers Exteriors i Política de Seguretat de la Unió Europea, Josep Borrell; el president d’Espanya, Pedro Sánchez; l’executiu català, i tots els partits amb representació parlamentària a Catalunya i tots els governs municipals.

En el comunicat expressen que la situació “era ja molt preocupant” abans que el territori ucraïnès rebés el primer atac rus. “Gairebé tres milions de persones necessitades de suport humanitari”, segons els hi ha fet arribar les seves ONG ubicades a la zona i altres entitats amb què treballen.

Finalment, esperonen la gent a unir-se a les mobilitzacions que reclamin una resolució pacífica del conflicte entre Ucraïna i Rússia.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió