Divendres, 24 de març de 2023 - Edició 1702
La República

L’aeroport del Prat reobrirà la T2 a partir del 15 de juny

ACN Barcelona.-L’aeroport del Prat reobrirà la Terminal 2 a partir del 15 de juny després que Aena decidís al novembre tancar-la per l’escassa activitat aèria i concentrar totes les operacions […]

Agències 01/06/2021

ACN Barcelona.-L’aeroport del Prat reobrirà la Terminal 2 a partir del 15 de juny després que Aena decidís al novembre tancar-la per l’escassa activitat aèria i concentrar totes les operacions a la T1. Segons ha explicat l’ens gestor aeroportuari, les instal·lacions s’adaptaran a la situació operativa actual i s’aplicaran totes les mesures sanitàries per facilitar la seguretat dels passatgers. D’aquesta manera, l’aeroport tindrà operatives les terminals T1, T2 i T2B, mentre que la T2C no estarà oberta encara. Les companyies que operaven a la T2 fins al seu tancament tornaran a la terminal. Aena recomana als viatgers consultar amb l’aerolínia si el vol de retorn és posterior al 15 de juny, ja que podrien sortir des de la T1 a l’anada i tornar per la T2.

Els vols de sortida a la Terminal 2 es facturaran a la zona T2B. L’accés a les portes d’embarcament es realitzarà únicament a través del filtre de seguretat de la zona T2B, mentre que les arribades es repartiran a la T2B per als vols domèstics i Schengen, i la T2A per als No Schengen, segons ha explicat Aena.Tot i la reobertura, es manté la restricció d’entrada a l’edifici i només podran accedir-hi les persones que disposin de bitllet o de la targeta d’embarcament. Excepcionalment, podran entrar els acompanyants de passatgers que requereixin una assistència especial, menors d’edat o amb una causa justificada. També podran entrar els passatgers que hagin de recollir o tornar les claus d’un cotxe de lloguer.Per entrar a l’edifici, els viatgers podran fer-ho per les portes situades als dos extrems de la T2B. També s’habilitaran els accessos a l’edifici situat davant la recollida d’equipatges de la T2B, es reobrirà la passarel·la que connecta les instal·lacions amb l’estació de Renfe i es recuperarà el servei de bus gratuït llançadora entre les dues terminals i que havia quedat suspès amb el tancament de la terminal. Fins ara, només es podria fer amb la línia 46 de TMB. D’altra banda, també es recuperen els estacionaments de la T2B a partir de l’1 de juny i els pàrquing ‘express’ de la T2, a més de dues zones d’espera per a acompanyants a l’exterior de l’edifici, concretament davant de la T2B i de la Terminal T2A.Mentre la T2 ha estat tancada, s’han dut a terme diferents obres de millora a l’edifici que ha estaven previstes però que l’activitat a les instal·lacions per la pandèmia ha permès accelerar. Els treballs han consistit consisteixen en la renovació del sistema de transport dels equipatges de les taules de facturació fins a les bodegues de l’avió, de la climatització de la terminal, la instal·lació de més filtres de seguretat i la substitució de 23 passarel·les per embarcar als avions, entre d’altres.En declaracions a l’ACN a finals del març passat, la directora de l’aeroport del Prat, Sònia Corrochano, va explicar tot i les obres –ja previstes- la terminal podia reobrir de seguida que ho requereixi la demanda. Per a això, va comentar que era necessari que s’omplís la T-1 del tot, sinó que s’habilitaria per garantir que els passatgers poden mantenir distàncies de seguretat i no es produïssin aglomeracions en una sola terminal.