Dissabte, 16 d'octubre de 2021 - Edició 1178
La República

L’AEHT demana ajuts directes per afrontar el tancament de bars i restaurants per les noves restriccions per covid-19

ACN Tarragona.-L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) reclama ajuts directes per al sector de la restauració per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades del tancament de bars i […]

Avatar
Agències 15/10/2020

ACN Tarragona.-L’Associació d’Empresaris d’Hostaleria de la Província de Tarragona (AEHT) reclama ajuts directes per al sector de la restauració per pal·liar les conseqüències econòmiques derivades del tancament de bars i restaurants. Els empresaris tarragonins consideren una “galleda d’aigua freda” la decisió del Govern de tancar els establiments durant els pròxims quinze dies i lamenten que se’ls hagi informat de “fets consumats” sense la possibilitat de modificació. També demanen més diàleg amb l’administració i que les restriccions s’apliquin en funció de la diversitat territorial per tal, diuen, d’evitat “enfonsar el sector a totes les comarques”.

En un comunicat, l’AEHT considera que les mesures adoptades pel Govern són “dràstiques” i que suposaran “pèrdues irreparables per al sector i provocaran que molts establiments tanquin les portes”. Segons els empresaris, el sector de la restauració “no és la causa dels contagis” i remarquen que els establiments poden garantir les màximes mesures de prevenció i seguretat, tal com han fet fins ara.Per això, des de l’AEHT reclamen a la Generalitat que atorgui ajudes directes al sector, que s’implementin de manera urgent i que no siguin línies de finançament, com ara ICO o ICF. “No volem més endeutament. Volem ajuts directes”, precisen en el comunicat. A més, també demanen que les restriccions s’apliquin amb compte criteris de diversitat territorial, ja que “no és el mateix la situació sanitària de Barcelona que la de la Conca de Barberà o les Terres de l’Ebre”.