Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023
Edició 1780

Els Països Catalans al teu abast

Dissabte, 10 de juny del 2023

L’advocat general del TJUE defensa que Volkswagen no pot ser sancionada a Itàlia després d’haver-ho estat a Alemanya

|

- Publicitat -

ACN Brussel·les – L’advocat general del Tribunal de Justícia de la Unió Europea (TJUE) creu que Volkswagen no pot ser sancionada a Itàlia pel ‘Dieselgate’ després d’haver estat condemnada a Alemanya. Pel magistrat, els fets jutjats en els dos estats són “idèntics”. En aquest sentit, defensa que la decisió de les autoritats nacionals italianes -Alemanya va ser la primera a imposar una sanció ferma- violaria el dret a no ser condemnat dues vegades per la mateixa infracció. En un comunicat emès aquest dijous, l’advocat considera que els dos processos es van dur a terme sense la suficient “coordinació” malgrat tenir un vincle “suficientment estret”.

En cas que el TJUE seguís les recomanacions de l’advocat general -la decisió d’aquest dijous no és vinculant-, Volkswagen esquivaria la multa de cinc milions d’euros que les autoritats italianes van imposar-li per haver comercialitzat 700.000 vehicles amb un dispositiu que alterava el mesurament de les emissions contaminants.

Publicitat

El fabricant d’automòbils va decidir impugnar la sanció després d’haver pagat mil milions d’euros de multa a Alemanya pel mateix cas.

Publicitat

Segueix-nos a les xarxes

Més notícies

Subscriu-te al nostre butlletí

Editorial

Opinió