Dilluns, 20 de setembre de 2021 - Edició 1152
La República

L’advocada de la dona assassinada al Prat justifica que no presentés denúncia pel mal funcionament del sistema judicial

ACN El Prat de Llobregat.-Marisa Fernández, advocada de la dona assassinada pel seu marit al Prat de Llobregat, ha justificat aquest dijous que no presentés denúncia pel mal funcionament del […]

Avatar
Agències 05/12/2019

ACN El Prat de Llobregat.-Marisa Fernández, advocada de la dona assassinada pel seu marit al Prat de Llobregat, ha justificat aquest dijous que no presentés denúncia pel mal funcionament del sistema judicial. En declaracions a Ser Catalunya, Fernández ha lamentat que sovint els jutges no es creuen les dones que denuncien, i ha argumentat que fer-ho i després tornar a casa l’hauria col·locat “en una situació de perill molt més important que la que tenia amb anterioritat”. En aquest punt, ha retret que no es donin prou ordres de protecció. La jutgessa degana de Violència de Gènere de Barcelona, Francisca Verdejo, per la seva part, li ha replicat que té l’obligació de denunciar. “No s’ha d’esperar que actuïn altres”, ha afegit.

Fernández ha recordat que Catalunya és la comunitat que menys ordres de protecció dona en casos de violència masclista. La dona assassinada aquesta setmana va recórrer al seu despatx d’advocats el 28 d’octubre. “Li vam explicar la dinàmica judicial i conjuntament vam decidir esperar”, ha dit.En tot cas, ha subratllat que ella ja havia advertit el sistema dels maltractaments, i el sistema “no va funcionar”. S’ha referit així a l’informe de l’Hospital de Bellvitge, que al juny la va atendre per lesions provocades pel seu marit. Verdejo, per la seva part, ha insistit que l’obligació de denúncia és de tothom, i ha lamentat que quan un home mata la seva dona “en lloc de posar l’èmfasi en l’assassinat es posi en les errades que ha pogut haver”. “Vostè també tenia l’obligació de denunciar, no s’ha d’esperar que actuïn altres”, ha etzibat.L’advocada ha replicat que les decisions sempre les pren vetllant per la dona, i ha remarcat que si una dona denuncia i ha de tornar a casa s’està col·locant en una situació d’encara més perill. “Per això l’ordre de protecció és un gran instrument”, ha insistit. També ha aprofitat per demanar que els jutges “no posin en dubte permanentment la paraules de les dones”. “És que quan anem a denunciar un altre delicte se’ns qüestiona? O tenim contusions fora de tot dubte… Ara estan de moda les denúncies creuades”, s’ha queixat Fernández, que ha considerat una “vergonya” que d’un jutjat de violència contra la dona surtin també denúncies contra les víctimes.