Dissabte, 27 de novembre de 2021 - Edició 1220
La República

L’ADG-FAD celebra els 60 anys amb una exposició de cartells de felicitació al Disseny Hub Barcelona

ACN Barcelona.-L’ADG-FAD, l’associació que agrupa els directors d’art i dissenyadors gràfics del FAD, celebra els 60 anys aquest 2021 i ho fa amb una exposició de cartells al Disseny Hub […]

Avatar
Agències 24/11/2021

ACN Barcelona.-L’ADG-FAD, l’associació que agrupa els directors d’art i dissenyadors gràfics del FAD, celebra els 60 anys aquest 2021 i ho fa amb una exposició de cartells al Disseny Hub creats per més de 80 professionals amb motiu de l’aniversari. Molts d’ells són dissenyadors de reconegut prestigi encara en actiu com Claret Serrahima, Mariscal, Ingrid Picanyol, Olmo Garcia, Hey, Toni Miserchs, Ainhoa Nagore o els estudis Bildi i Hey, entre altres. Els cartells, que s’exhibiran al museu del 3 de desembre al 9 de gener del 2022, són la felicitació particular amb què cada un dels artistes i estudis participants ha volgut acompanyar i celebrar el seixantè aniversari de l’associació nascuda el 1961.

L’ADG-FAD té el seu embrió en el Grafistes FAD fundat el 1961 per un grup d'”il·lustradors comercials”. Quan encara no se’ls identificava com a dissenyadors, el 1964, van organitzra la primera edició dels Premis Laus, guardons que encara avui segueixen lliurant-se. Als anys 70, l’associació fa el pas definitiu cap a la denominació moderna de la disciplina: dissenyadors gràfics.